Italia

Destinasjonen vår i Italia er byen Alghero, en liten by nordvest på øya Sardinia.

Hvorfor reise til Alghero?

Alghero, Sardinia - Klikk for stort bildeAlghero, Sardinia Internasjonalt servicekontor Du får oppleve å jobbe og bo på en øy i Middelhavet, hvor du har mulighet til å få et godt innblikk i italiensk kultur, mat og bo i en en flott by som ligger ved havet.   

Alghero er en liten turistby i provinsen Sassari på Sardinia i Italia med 43 831 (2009) innbyggere. Italiensk er det offisielle språket i Alghero. 

I sommersesongen er Alghero en travel turistby med mange badeglade turister, men byen tilbyr mye mer enn hvite sandstrender og krystallklart vann.

Byens unike historie, tradisjoner, arkitektur og sosiale mangfold blandet med de milde og komfortable omgivelsene gjør Alghero til en spennende destinasjon.

Selv om Alghero er en liten destinasjon betyr det ikke at det er lite å gjøre her. Du kan du dra på båtturer, dykke, delfin- og hvalsafari, besøke vingårder og mye mer.

Jobbe i Alghero

I Italia og Alghero vil du oppleve jobben annerledes fra hjemme i Norge. Italienere er kjent for å være engasjerte og kan tidvis prate veldig høyt. 

Italienere er kjent for å være fleksible med tider, og det er ikke uvanlig at en lunsjpause kan vare lenger enn oppsatt, eller at et møte starter noe senere enn forventet. Dette er noe av den Italienske kulturen du vil oppleve.  

Det er ikke alle fagretninger vi har mulighet for å tilby å reise til Italia. Barne- og ungdomsarbeider er mest aktuelt i tillegg til IKT og kokk. Det er viktig å ville lære italiensk hvis du har ønske om å reise til Italia.

Lær italiensk i Alghero

Når du kommer til Alghero, begynner du på La Pintadera som er språkskolen vi samarbeider med. Språkopplæringen varer i 3 uker. 

Skolen ligger sentralt i Alghero og er lett å komme til. Skolen tilbyr aktivitetsprogram som du kan være med på. Her kan du også bli kjent med nye mennesker. 

Hvordan reiser du?

Du og gruppen flyr fra Oslo Lufthavn til Alghero Lufthavn. Det er mellomlanding i Amsterdam, Roma eller Milano. I Alghero blir du møtt på flyplassen av vår samarbeidspartner i Alghero.

Hvordan bor du?

I Alghero bor du i en leilighet sammen med gruppen du reiser sammen med fra Innlandet. Du har eget rom og tilgang til kjøkken og bad. Det fine med leilighet er at du blir godt kjent med de andre.  

Samarbeidspartner

Vår samarbeidspartner i Alghero er null - Klikk for stort bildeNicola Schroeder Internasjonalt servicekontortor Nicola Schroeder. Hun jobber hos Centro Mediterrano Pintadera.

Hennes jobb er å koordinere og tilrettelegge for ditt utenlandsopphold, og hun er vår lokale kontakt.

Nicola finner arbeidssted og bosted til deg og er der hvis det er et behov for hjelp.

Vil du lese mer?