The Cork experience

Hos Green Horizons har overgangen fra travle til stille dager på hjemmekontor vært en ny erfaring.

Irene O'Connor og Margaret Greaney - Klikk for stort bildeIrene O'Connor og Margaret Greaney Internasjonalt servicekontor Internasjonalt servicekontors gode samarbeidspartner har fått hverdagen snudd på hodet etter koronautbruddet i mars. 

Fra full fart til stille dager

- Overgangen fra travle til stille dager på hjemmekontoret har vært utfordrende. På denne tiden av året har det vært full fart med å tilrettelegge og følge opp lærlinger, sier Margeret Greaney.

Green Horizons har tatt i mot ca. 200 lærlinger fra flere land i Europa som har kommet til Cork i sammenheng med praksisopphold.

- COVID-19 har gjort at vi ikke har lærlinger fra utlandet hos arbeidsgivere her i Cork denne høsten, det kommer heller ingen på nyåret, sier Margaret Greaney hos Green Horizons.

Utenlandspraksis gjennom EU programmet Erasmus+

Green Horizons jobber med flere samarbeidspartnere i Italia, Spania, Tyskland, Frankrike og Norge som sender lærlinger, nyutdannede og langtidsledige til Cork gjennom Erasmus+ programmet. Et utenlandsopphold er verdifullt for videre karriere og den enkelte får verdifull arbeidserfaring fra et annet land, ny kunnskap, språk og kulturinnsikt.

- Jeg har verdens beste jobb hvor jeg hver dag gir mennesker nye muligheter. Jeg bare gleder meg til vi er tilbake i business, smiler Margaret.

Green Horizons

- Irene O'Connor og jeg etablerte Green Horizons i 2005. Vi hadde allerede erfaring fra lignende arbeid, smiler Margaret. 

- Vi startet for oss selv slik at vi kunne ønske unge mennesker velkommen til Irland og tilby gode og lærerike praksisopphold hos irske arbeidsgivere, sier Margaret med et smil.

- De under 25 år er etter min mening verst rammet av Korona, og jeg mener ERASMUS+ prosjektene blir et viktig virkemiddel fremover for at unge voksne blir mer attraktive i arbeidsmarkedet. Et utenlandsopphold gir både arbeidserfaring og språkkunnskap for å nevne noe sier Margaret engasjert.

- Arbeidsgivere i Cork setter stor pris på å ha unge voksne i praksis over en periode. På den måten får de nye impulser og verdifull erfaring fra andre land, sier Margaret engasjert.

Lærlinger fra Norge

- Vi har ønsket lærlinger fra Norge velkommen til Cork de 10 siste årene, og arbeidsgivere her er veldig fornøyd med dyktig og kunnskapsrik norsk ungdom, smiler Margaret.

- Jeg gleder meg veldig til å ønske de neste lærlingene fra Norge velkommen til Cork, men hvem vet når det blir, undrer Margaret.

Til toppen