Tyskland

Vår destinasjon i Tyskland er Freiburg. Byen ligger sørvest i Tyskland, like ved grensen til Sveits og Frankrike.

Hvorfor reise til Freiburg?

Freiburg - Klikk for stort bildeFreiburgFreiburg er en middels stor by sør i Tyskland. Byen har lange tradisjoner med å ta imot lærlinger fra Norge og andre europeiske land.

Tyskland er nær Norge både geografisk og kulturelt. Tyskland er en av Norges største handelspartnere og det nest største eksportmarkedet vårt. Nesten 30 prosent av norsk gasseksport går til Tyskland. Tyskland er også et viktig marked både innen sjømat, reiseliv, metaller og bildeler.

For å utvikle den mangfoldige og svært viktige kontakten mellom Norge og Tyskland så har Norge behov for flere som behersker tysk språk og kultur.

Hva kan du gjøre i Freiburg?

Freiburg er en by med muligheter for å oppleve mye og møte mange mennesker. Byen er en livlig og populær studentby med ca. 30 000 studenter der mange går på Albert-Ludwigs-Universität, som er et av Tysklands eldste universiteter.

Freiburg ligger sør-vest i Tyskland på grensen til både Frankrike og Sveits. Du kan reise til Basel i Sveits, kun en times togtur unna, og til Strasbourg i Frankrike. Et besøk i fornøyelsesparken Europa-Park står høyt på mange av lærlingenes ønskeliste. Parken er kun to timer unna med offentlig kommunikasjon.

Det er ganske billig å gå ut å spise i Tyskland. Matbutikkene har et bredt utvalg og stort sett lavere priser enn i Norge.

Jobbe i Freiburg

Det å jobbe i Tyskland er litt forskjellig fra i Norge. Det er et større skille mellom jobb og fritid og sjefen har en tydelig rolle. Når tyskerne er på jobb så jobber de, og det er ikke så mye tid til småprat.

Tyskerne er ærlige og kommuniserer direkte. De er generelt punktlige og nøyaktige. Dette vil du møte i praksis når du jobber i Tyskland.

De fleste bedriftene som tar imot lærlinger, har gjort det tidligere. Alle lærlinger får en kontaktperson i bedriften som har ansvar for læringen.

Lære tysk i Freiburg

Oppholdet i Freiburg starter med et tre ukers språkkurs på språkskolen Akademie Zeitgeist. Skolen ligger sentralt i Freiburg, og er lett å komme til med trikk og buss.

Det er et godt sosialt miljø på skolen med elever fra hele verden. Du får tilbud om å delta på aktiviteter flere ganger i uka. Noen eksempler på aktiviteter er å samles på en bar, reise til en annen by eller på bowling. 

Hvordan reiser du?

Du og gruppen flyr fra Oslo lufthavn til Frankfurt. Derfra tar du toget til Freiburg, ca. 2 timer. I Freiburg blir du møtt av vår samarbeidspartner Silke som tar deg meg dit du skal bo.

Hvordan bor du?

I Freiburg bor du hos en vertsfamilie. Du har eget soverom og tilgang til kjøkken hvor du kan lage din egen mat. Resten av huset deler du med familien du bor hos. 

Det fine med å bo hos en vertsfamilie er at du ofte blir en venn og får et godt forhold til familien. Du har mulighet til å oppleve mer av den tyske kulturen ved å bo hos en familie. Vår erfaring er at dette er noe lærlingene opplever som veldig bra!

Samarbeidspartner

null - Klikk for stort bildeSilke JägerInternasjonalt servicekontors samarbeidspartner i Freiburg heter BBQ.

Silke Jäger har ansvar for koordinering av lærlingopphold.