Tyskland

Vår destinasjon i Tyskland er Freiburg. Byen ligger sørvest i Tyskland, like ved grensen til Sveits og Frankrike.

Hvorfor reise til Freiburg?

Freiburg er en middels stor by sør i Tyskland. Byen har lange tradisjoner med å ta imot lærlinger fra Norge og andre europeiske land. Tyskland er nær Norge både geografisk og kulturelt og er en av Norges største handelspartnere og det nest største eksportmarkedet. Nesten 30 prosent av norsk gasseksport går til Tyskland. Tyskland er også et viktig marked både innen sjømat, reiseliv, metaller og bildeler. For å utvikle den mangfoldige og svært viktige kontakten mellom Norge og Tyskland så har Norge behov for flere som behersker tysk språk og kultur.

Hva kan du gjøre i Freiburg?

Freiburg er en by med muligheter for å oppleve mye og møte mange mennesker. Byen er en livlig og populær studentby med ca. 30.000 studenter der mange går på et av Tysklands eldste universitet Albert-Ludwigs-Universität. Freiburg ligger sør-vest i Tyskland på grensen til både Frankrike og Sveits. Du kan reise til Basel i Sveits, kun en times togtur unna, og Strasbourg i Frankrike. Et besøk i fornøyelsesparken Europa-Park står høyt på mange av lærlingenes ønskeliste. Parken er kun 2 timer unna med offentlig kommunikasjon.

Det er billigere å gå ut å spise i Tyskland og matbutikkene har et bredt utvalg og stort sett lavere priser enn i Norge.

Jobbe i Freiburg

Det å jobbe i Tyskland er litt forskjellig fra i Norge. Det er et større skille mellom jobb og fritid og sjefen har en tydelig rolle. Når tyskerne er på jobb så jobber de og de er ikke så mye tid til små prat. Tyskerne er ærlige og kommuniserer direkte. De fleste bedriftene som tar imot lærlinger, har gjort det tidligere også. Alle lærlinger får en kontaktperson i bedriften som har ansvar for læringen. Tyskere generelt er punktlige og nøyaktige. Dette vil du møte i praksis når du jobber i Tyskland.

Lære tysk i Freiburg

Oppholdet i Freiburg starter med et tre ukers språkkurs på språkskolen Akademie Zeitgeist. Skolen ligger sentralt i Freiburg, og er lett å komme til med trikk og buss.

Det er et godt sosialt miljø på skolen med elever fra hele verden. Du får tilbud om å delta på aktiviteter flere ganger i uka. Noen eksempler på aktiviteter er å samles på en bar, reise til en annen by eller bowling. 

Hvordan reiser du?

Du og gruppen, flyr fra Oslo Lufthavn til Basel i Sveits. Du mellomlander i München eller Frankfurt. I Basel blir gruppen hentet med minibuss, og kjørt til Freiburg. Turen tar ca. 1 time. I Freiburg blir du møtt av vår samarbeidspartner og familien du skal bo hos.

Hvordan bor du?

I Freiburg bor du hos vertsfamilie. Du har eget soverom og tilgang til kjøkken hvor du kan lage din egen mat. Resten av huset deler du med familien du bor hos. Det fine med å bo i en vertsfamilie er at du ofte blir en god venn og får et godt forhold til familien. Du har mulighet til å oppleve mer av den tyske kulturen ved å bo i en familie. Vår erfaring er at dette er noe lærlingene opplever som veldig bra!

Markus Merkt - Klikk for stort bildeMarkus MerktSamarbeidspartner

Internasjonalt servicekontor’s samarbeidspartner i Freiburg er BBQ. Markus Merkt har ansvar for koordinering av lærlingopphold.

Til toppen