Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Om Internasjonalt servicekontor

Internasjonalt servicekontor gir lærlinger i Innlandet muligheten til å ta tre måneder av læretida i et land i Europa.

Internasjonalt servicekontor for lærlinger sender årlig ut om lag 70 lærlinger til ulike land i Europa. Målet er å stimulere til økt internasjonalt samarbeid for lærlinger og lærebedrifter i regionen.

I tillegg til utenlandsopphold for lærlinger, har kontoret mulighet for å tilby instruktører og faglige ledere muligheten til å reise ut og besøke lærlingen under utenlandsoppholdet. Tilbudet er finansiert gjennom EU-programmet Erasmus+.

Samarbeidsprosjekt

Internasjonalt servicekontor har vært et samarbeidsprosjekt mellom Hedmark og Oppland fylkeskommune. Nå er kontoret en del av Innlandet fylkeskommune. Kontoret begynte sin virksomhet i 2002 etter initiativ fra Gjøvik Næringsråd og Opplæringskontoret for håndverks- og industrifag på Gjøvik.

Internasjonalisering for lærlinger

Under forutsetning av at kontoret primært skulle jobbe med internasjonalisering for lærlinger, ble Oppland fylkeskommune med som viktig bidragsyter i en tidlig fase. Fra 1. januar 2006 ble Hedmark fylkeskommune med. Kontoret har to medarbeidere i tillegg til egen lærling innen reiselivsfaget.

Utenlandsopphold for lærlinger

Kontorets hovedoppgave er å tilrettelegge for utenlandsopphold for lærlinger i Innlandet og sender nå ut ca. 70 personer gjennom kontorets programme. Finansieringen skjer med Erasmus+-midler.

Charter

VET Mobility Charter er et kvalitetsstempel for samarbeid innen Erasmus+-programmet. - Klikk for stort bildeKontoret har fått tildelt "Charter" fra koordinerende organ av Erasmus+programmet her i Norge, DIKU. De sier: "Charter blir gitt institusjoner som har vist evne til å gjennomføre gode mobilitetsprosjekt av høy kvalitet. Charter betyr at deres institusjon kan sende inn forenklede søknader på Erasmus+ prosjekt i årene 2014-2020."

Kontorets målsetting

Internasjonalt servicekontor har som mål å styrke regionens posisjon internasjonalt. Kontorets hovedoppgave er å koordinere prosjekter knyttet opp mot internasjonalisering, først og fremst utplassering og utveksling av lærlinger og unge arbeidstakere. Målsettingen er å gi lærlingene i Innlandet mulighet til å tilegne seg språklig og kulturell kunnskap, samtidig som de får økt faglig kompetanse ved å praktisere faget sitt i et annet land og under andre forutsetninger. Det er også positivt og viktig å skape internasjonale kontakter for bedrifter i Innlandet.

Les mer om:

Sist oppdatert 04.02.2020
Fant du det du lette etter?
Login for redigering