Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Om Internasjonalt servicekontor

Internasjonalt servicekontor gir lærlinger fra Hedmark og Oppland muligheten til å ta tre måneder av læretida i et land i Europa.

Internasjonalt servicekontor for lærlinger er et samarbeid mellom fylkeskommunene i Hedmark og Oppland. Vi sender årlig ut om lag 70 lærlinger til ulike land i Europa. Målet er å stimulere til økt internasjonalt samarbeid for lærlinger og lærebedrifter i regionen.

I tillegg til utenlandsopphold for lærlinger, tilbyr kontoret instruktører/veiledere muligheten til å reise ut og besøke sin lærling. Tilbudet er finansiert gjennom EU-programmet Erasmus+.

Samarbeidsprosjekt

Internasjonalt servicekontor er et samarbeidsprosjekt mellom Hedmark fylkeskommune og Oppland fylkeskommune. Kontoret begynte sin virksomhet i 2002 etter initiativ fra Gjøvik Næringsråd og Opplæringskontoret for håndverks- og industrifag på Gjøvik.

Internasjonalisering for lærlinger

Under forutsetning av at kontoret primært skulle jobbe med internasjonalisering for lærlinger, ble Oppland fylkeskommune med som viktig bidragsyter i en tidlig fase. Fra 1. januar 2006 ble Hedmark fylkeskommune med, og kontoret ble nå bemannet med to medarbeidere, en fra hver fylkeskommune. I tillegg har kontoret egen lærling innen reiselivsfaget.

Utenlandsopphold for lærlinger

Kontorets hovedoppgave er å tilrettelegge for utenlandsopphold for lærlinger i Oppland og Hedmark, og sender nå ut ca. 85 personer gjennom kontorets programmer (lærlinger, faglige ledere og andre personer innen yrkesopplæring). Finansieringen skjer med Erasmus+-midler.

Charter

VET Mobility Charter er et kvalitetsstempel for samarbeid innen Erasmus+-programmet. - Klikk for stort bildeKontoret har fått tildelt "Charter" fra koordinerende organ av Erasmus+programmet her i Norge, DIKU. De sier: "Charter blir gitt institusjoner som har vist evne til å gjennomføre gode mobilitetsprosjekt av høy kvalitet. Charter betyr at deres institusjon kan sende inn forenklede søknader på Erasmus+ prosjekt i årene 2014-2020."

Kontorets målsetting

Internasjonalt servicekontor har som mål å styrke regionens posisjon internasjonalt. Kontorets hovedoppgave er å koordinere prosjekter knyttet opp mot internasjonalisering, først og fremst utplassering og utveksling av lærlinger og unge arbeidstakere. Målsettingen er å gi lærlingene i Hedmark og Oppland en erfaring de kanskje ikke har mulighet til i egen bedrift i Norge.

Lærlingene får mulighet til å tilegne seg språklig og kulturell kunnskap, samtidig som de får økt faglig kompetanse ved å praktisere faget sitt i et annet land og under andre forutsetninger. Det er også positivt og viktig å skape internasjonale kontakter for bedrifter i Innlandet.

Les mer om:

Sist oppdatert 11.01.2019
Fant du det du lette etter?
Login for redigering