Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

På jobb i England

engelsk telefonkiosk - Klikk for stort bildeLes om Oskar Johansen og Petter Nyborg som har jobbet 12 uker i Bournemouth England.

En god erfaring

Oskar Johansen og Petter Nyborg har jobbet og bodd i England i 12 uker.

- En god erfaring å ta med seg videre i arbeidslivet, sier Oskar og Petter, som anbefaler dette til andre lærlinger. Begge bodde hos vertsfamilier i Bournemouth og var fornøyde med det.

Engelsk som arbeidsspråk

Oskar Johansen har jobbet  i Bournemouth i 12 uker som lærling i murerfaget. Oppholdet startet med et 2-ukers språkkurs. Han jobbet i et lite murerfirma med 7–8 ansatte og hadde mange forskjellige arbeidsoppgaver.

Det som overrasket Oskar mest er våtromsreglene – i England er det ikke krav til membran. Under oppholdet hos den engelske arbeidsgiveren murte Oskar en hagevegg og en vegg i tillegg til at han la belegningsstein.

- Mye av jobben jeg gjorde var lik den jeg gjør i Norge. Den største forskjellen var at vi brukte håndlangere, sier Oskar.

Oskar fikk mange tilbakemeldinger på at han snakket godt engelsk. Han synes selv at språket gikk greit og at han lærte mye engelsk i løpet av oppholdet. 

På etternavn med sjefen 

Petter Nyborg er tilbake i Norge etter å ha jobbet 12 uker hos Wessex Education Shared Services. Han jobbet som kontorlærling med HR og lønn for et universitet.

- Det er stor forskjell på jobben jeg har i Norge sammenlignet med den jeg hadde i Bournemouth, sier Petter.

Noe av det han merket seg var at det ble veldig stille med en gang sjefen kom, og sjefen ble alltid omtalt med etternavn.

Petter jobbet på et stort prosjekt med fraværs- og ferieregistrering inn i et eksisterende lønnssystem. Petter fikk mye ansvar hos sin engelske arbeidsgiver, blant annet ansvar for feilsøking.

Les bloggene

Les mer om Petter og Oskars opphold i Bournemouth på bloggene deres:

Oskars blogg

Petters blogg

Belegningsstein foran hus i Bornemouth - Klikk for stort bildeBelegningsstein foran hus i BornemouthPetter på jobb i Bournemouth - Klikk for stort bildePetter på jobb i Bournemouth

Sist oppdatert 02.05.2018
Fant du det du lette etter?
Login for redigering