Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Oppstartssamlinger

Internasjonalt servicekontor reiser rundt for å fortelle om tilbudet om å ta en del av læretiden i utlandet til nye lærlinger.

Markedsføring av tilbudet om å ta 14 uker av læretiden i utlandet er viktig. For mange er dette et tilbud de kanskje ikke har hørt om, derfor er det viktig at Internasjonalt servicekontor kommer rundt å forteller nye lærlinger om tilbudet.

Mange nye lærlinger

Høsten er "høysesong" for nye lærlinger. Mange lærlinger starter i jobb rundt august, og i løpet av høsten er mange av disse på en oppstartsamling hvor de får generell informasjon om hvordan det er å være lærling og deres muligheter. 

Informasjon om utenlandsopphold

Internasjonalt servicekontor kommer på så mange av disse samlingene som mulig. Vi synes det er viktig at lærlingene får vite om dette tilbudet i god tid, slik at de kan tenke på om dette er noe de har lyst til å oppleve.

På samlingene forteller vi litt om oss selv og hva vi jobber med. Lærlingene får grunnleggende informasjon angående et utenlandsopphold. Blant annet blir det fortalt om det økonomiske, arbeidsplasser, boligforhold, samarbeidspartnere og mye mer. I tillegg forteller lærlingen på Internasjonalt servicekontor om hvordan hennes opphold i Barcelona var. På slutten får alltid lærlingene og veilederne tid til å spørre om ting de lurer på.

Lærlinger i kommunalsektor

Tirsdag 05.09.2017 reiste Hege og Kristine til fylkeshuset på Hamar for å fortelle om tilbudet til nye lærlinger i kommunalsektoren i Hedmark. Her var det lærlinger innen mange forskjellige fag som er ansatt i kommunene i Hedmark. Det var blant annet lærlinger innen helsefag, institusjonskokk, kontor- og administrasjon, dataelektroniker, hestefag og byggfaget. 

Her var en stor gruppe med spente og forventningsfulle lærlinger som satt og hørte på hva vi i Internasjonalt servicekontor har å tilby. 

Matbransjens opplæringskontor

Onsdag 06.09.2017 var det oppstartsamling for lærlinger innen Matbransjens opplæringskontor som sto for tur. Dette var en samling med mange lærlinger innen forskjellige fag. Her var det lærlinger ansatt hos TINE, Nortura, Grilstad, Norsk Protein, Maarud, Hoff, Orkla Foods, Strand Unikorn, Synnøve Finden og Toten Kjøtt.  

Internasjonalt servicekontor

Sist oppdatert 19.03.2018
Fant du det du lette etter?
Login for redigering