Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Language boost and good memories

Lærlinger i Bournemouth - Klikk for stort bildeLærlinger i Bournemouth ISK Lærlinger fra Innlandet valgte å jobbe i England. De fikk nye erfaringer og ble bedre i engelsk. Møt noen av dem som reiste til Bournemouth.

Lærlinger i Bournemouth - Klikk for stort bilde

En blid gjeng med lærlinger på samling etter hjemkomst fra Bournemouth. Bak fra venstre: Tobias Kværna, elektriker, Jørgen Eidsvaag, barne- og ungdomsarbeider, Sebastian Tingvold Bergum, salg og service, Andrea Gunhildgard, resepsjonsfaget. Foran fra venstre: Tine Magnor Millehaugen, helsefag, Malene Kornelia Midteide Saltnes, reiseliv, Turid Synnøve Espeseth, helsefag

Møt tre av lærlingene

Salgs- og servicejobb på hotell

- Lærling Sebastian Bergum jobbet med salg og service i Bournemouth. - Klikk for stort bildeLærling Sebastian Bergum jobbet med salg og service i Bournemouth.Sebastian er lærling innen salg og service og til daglig er han å finne på en Narvesenkiosk på Gjøvik. Da han kom til England ble han tilbudt jobb på hotell, og den tøffe lærlingen hoppet ut i det.

- Jeg synes ikke det var så veldig skummelt, jeg synes tvert imot det var artig å få prøve seg på noe helt nytt. Jeg fikk godt innsyn i det å drive et hotell, og ble tatt med på mange ulike oppgaver. Jeg var veldig dårlig i engelsk før jeg dro, men nå kan jeg både prate, diskutere og skrive på engelsk. Det i seg selv har gitt meg mye selvtillit, sier Sebastian fornøyd.

- Jeg var på mange måter i en boble, der alle gjorde det de kunne for at jeg skulle vokse og bli god. Det var rart å komme tilbake, men det har åpnet muligheter for å kunne reise tilbake og jobbe der. Det kan hende at jeg gjør, men først skal jeg ta fagprøven, smiler Sebastian fornøyd.

Lærling Andrea Gunhildgard jobbet i resepsjonen på et hotell i Bournemouth. - Klikk for stort bildeLærling Andrea Gunhildgard jobbet i resepsjonen på et hotell i Bournemouth.

Resepsjonsjobb på hotell

Andrea er lærling i resepsjonsfaget på Beitostølen og jobbet på hotell i England.

- Det fineste var å lære hvordan man jobber andre steder. Oppgavene var i stor grad de samme som hjemme, og jeg lærte at mye av det vi gjør er bra. De gjorde enkelte ting bedre, men andre ting var mer tungvint enn hjemme, forteller Andrea.

- Vi snakket engelsk hele tiden og språket ble mye bedre etter kort tid. Briter formulerer seg høfligere enn vi gjør i Norge. Det føltes naturlig å være høflig på engelsk, det føles ikke like naturlig på norsk. Sosialt var det morsomt og uten tvil et minne for livet, sier Andrea.

Lærling Marlene Saltnes jobbet i resepsjonen på et hotell i Bournemouth. - Klikk for stort bildeLærling Marlene Saltnes jobbet i resepsjonen på et hotell i Bournemouth.Resepsjonsjobb på hotell

Malene er også i resepsjonsfaget og har læretida på Gjendesheim i Jotunheimen. I England jobbet hun på hotell.

- Jeg fikk mye ansvar i Bournemoth, nesten mer enn jeg har hjemme. Oppgavene var innenfor markedsføring, salg og vanlige resepsjonsoppgaver. Jeg ble godt mottatt og følte meg raskt som en del av familien. De kontaktet meg utenom jobb og sørget for at jeg hadde det bra, sier Malene.

- Jeg tar med meg ny kompetanse hjem, og arbeidsplassen min, Gjendesheim, synes det er fint at jeg har lært meg nye ting. De har tatt godt imot kunnskapen jeg har fått i England, roser Malene. 

- I tillegg har det vært utrolig morsomt med hele gjengen som reiste, vi har blitt en sammensveiset gjeng. Vi har blitt mer selvstendige i løpet av denne perioden, og lært mye om oss selv og andre kulturer. Det er rett og slett en enestående mulighet, sier Malene.

Sist oppdatert 31.07.2019
Fant du det du lette etter?
Login for redigering