Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Kokkelærling på Sardinia

 Alghero, Italia - Klikk for stort bildeJan Marius hadde hektiske og lærerike måneder i Italia.

Jobb på gourmetrestaurant

Jan Marius lærte å lage tradisjonelle italienske retter og mye forskjellig sjømat da han jobbet på en gourmet restaurant på Sardinia. 

  • Jobben gjorde meg selvstendig og mer sikker, jeg fikk nye ideer og jeg har lært å pushe mine egne grenser, sier Jan Marius som kan se tilbake på noen fine måneder på en restaurant i Alghero.

37 grader på kjøkkenet

Det var ofte veldig hektisk på restauranten, og da det ble 37 grader på kjøkkenet ba jeg om en liten pause for å trekke litt frisk luft smiler Jan Marius.

  • Det jeg likte godt var at jeg ble involvert i arbeidsoppgavene fra tidlig tidspunkt, vi hadde ulike stasjoner hvor vi hadde ansvar. En hadde ansvar for forretten, en for pasta, en for kjøtt og jeg hadde ansvar for dessert. Det likte jeg godt. Jeg fikk utfordret meg selv på en ny måte og for meg er dette god læring frem mot fagprøven, forteller Jan Marius. Reis ut og utfordre deg selv! Det vil du ikke angre på sier Jan Marius smilende.

En flott mulighet

Daglig leder Stian Kavli ved restaurant Forstmann og fagansvarlig for Jan Marius er helt enig.
-  Det er en flott mulighet for en lærling å reise ut og se og lære noe annet i læretiden, uttaler Stian begeistret.

Sist oppdatert 16.06.2019
Fant du det du lette etter?
Login for redigering