Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Hvordan det er å være lærling hos ISK

Kristine er nå på god vei til å bli reiselivsmedarbeider og forteller om sin læretid hos Internasjonalt servicekontor.  

Varierte arbeidsoppgaver

Jeg har nå vært lærling hos Internasjonalt servicekontor i snart 1,5 år og jeg stortrives! Det er varierte og mange arbeidsoppgaver. Ingen arbeidsdager er like, noe som passer meg utrolig bra.

Når jeg er på kontoret jobber jeg bandt annet med å opprette forskjellige dokumenter, sende mail, svare på telefon, oppdatere søkelister, opprette kontrakter til lærlingene, sende ut diverse brev, og legge inn lærlingene i forskjellige databaser.

Vi intervjuer alle lærlingene som sender oss en søknad, og det er lærlingen på ISK sin jobb å innkalle søkeren til en intervjusamtale. Intervjuene varer som regel i underkant av en time. Jeg har i oppgave å fortelle lærlingen om de økonomiske støtteordningene Erasmus+ og Lånekassen gir til utenlandsopphold.

Markedsføring

En stor del av jobben på Internasjonalt servicekontor er å markedsføre tilbudt vi har til lærlinger i Hedmark og Oppland. Vi reiser rundt på oppstartsamlinger for lærlinger og besøker skoler hvor vi forteller at dette er ett tilbud for alle med lærekontrakt i Hedmark og Oppland.

Som en del av markedsføringen oppdaterer vi også Facebook siden vår jevnlig med bilder og tekster om hva vi driver med. På hjemmesiden vår legger jeg ut artikler, bloggadresser og hendelser på kalenderen. 

Oppfølgingsreiser

To perioder av året reiser Internasjonalt servicekontor ut for å besøke lærlingene i utlandet. Vi er på reisefot i månedene oktober/november og februar/mars. I løpet av mine to år som lærling skal besøke lærlinger på alle våre destinasjoner. På oppfølgingsbesøkene besøker vi arbeidsplasser, møter samarbeidspartner og ser hvordan lærlingene har det. Vi har også en felles middag med alle lærlingene. 

Utenlandsopphold

I andre halvår av læretiden min reiste jeg på et tre måneders opphold til solfylte Barcelona. Gruppen jeg reiste med og jeg startet med tre ukers språkkurs, før vi begynte å jobbe i en spansk bedrift. Jeg jobbet på et kontor som jobbet med innkommende reiseliv i Barcelona. Her hadde jeg blant annet ansvar for mailer som kom inn på Engelsk, jeg oversatte hele hjemmesiden deres til norsk (for at jeg skulle bli bedre kjent med bedriften) og jeg fikk være med på noen guidede turer. Jeg stor trivdes både på jobb og i fritiden. 

Ny lærling til sommeren!

I august 2018 går lærekontrakten min ut, og Internasjonalt servicekontor søker etter en ny lærling til sommeren. Er du ute ette en variert arbeidsdag med mange ulike oppgaver, få en vid arbeidserfaring, interessert i å skaffe kontakter innlands og utenlands, og i tillegg få fagbrevet som reiselivsmedarbeider MÅ du søke som lærling hos Internasjonalt servicekontor! 

Sist oppdatert 29.11.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering