Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Fra by til by i Europa

På denne tiden jobber vi på Internasjonalt servicekontor rundt om i Europa. ISK

ISK

Internasjonalt servicekontor på reisefot

Februar og mars er hektiske reisemåneder for oss på Internasjonalt servicekontor. I februar besøkte vi lærlinger og samarbeidspartnere i Bournemouth, Cork, Barcelona og Freiburg. Graz står for tur i mars.  

Lærlinger i 6 ulike land 

I vår har Internasjonalt servicekontor lærlinger i seks land på sju ulike destinasjoner. I februar besøkte vi noen av disse lærlingene.

Det er en god variasjon på fag som er representert, så vi har besøkt skoler/barnehager, IT-bedrifter, fabrikker, treskjærerverksted, reiselivsbedrift, sjukehjem og hotell.

Alle lærlingene har gjennomført språkkurs, og vi fikk tilbakemelding om at ukene der hadde vært svært lærerike. I tillegg hadde de deltatt på aktiviteter og blitt kjent med ungdom med ulik nasjonalitet.

Kultur

En del av erfaringene og opplevelsene i et Erasmus+prosjekt handler om kulturelle ulikheter og opplevelser. For lærlingene i Tyskland har fastelavenshelgen vært en spesiell opplevelse. I Freiburg feires dette en hel helg med opptog, aktiviteter og festligheter. Treskjærerlærling Øystein Lønvik har fått være med på å lage tradisjonelle masker til paraden denne helgen.

Lærlingene i Cork vil i løpet av oppholdet få oppleve Irlands store festdag, St. Patricks day 17. mars. Forberedelsene til dagen var godt i gang midt i februar.

Ellers opplever lærlingene daglig kulturelle forskjeller både på jobb og på fritida. På jobb møter de gjerne en annen arbeidskultur eller et annet hierarki mellom de ansatte. Arbeidstiden er også uvant for noen.

Arbeid

Vi gleder oss over å se at samarbeidspartnerne våre i år igjen har skaffet lærlingene gode arbeidsplasser. Noen utfordringer er det med hensyn til å finne riktig kompetansenivå til læringene, så de første ukene blir det litt utprøving.

På våre besøk har vi også fått justert noen oppgaver slik at alle nå har oppgaver som de både mestrer, men som også er utfordrende. Det er viktig at de får vist hva de kan, men også at de får utvidet sin kompetanse.

Instruktører på besøk

Vi har også i år hatt med oss flere instruktører på turene våre. De har fått være med lærlingene sine på jobb og har også møtt dem på fritida. På denne måten har de fått de førstehåndskjennskap til hva et Erasmus+prosjekt går ut på. Da kan de lettere ta med erfaringene inn i lærlingens videre opplæring når de kommer hjem igjen. I

Ikke alle instruktører har hatt mulighet til å reise sammen med oss, så de reiser på egen hånd i mars. De blir da tatt i mot av våre samarbeidspartnere som organiserer besøk i bedriftene.

Sist oppdatert 06.09.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering