Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Forberedes på kultursjokk

Vær åpen, ikke ta ting for gitt og vær nysgjerrig. Det er rådene lærlingene får med seg før jobb i utlandet.

I januar 2019 reiser 32 lærlinger ut for å jobbe hos bedrifter i utlandet. Totalt er elevene ute i 14 uker. De skal til Tyskland, Østerrike, Spania, England og Italia. De tre første ukene består av språkopplæring før de skal jobbe 11 uker i ulike bedrifter.

For første gang blir elevene kurset i tverrkulturell kommunikasjon.

- Jeg håper at elevene får en refleksjon på hva det vil si å dra ut og at ting er annerledes. Det er viktig å Ikke blir sittende på hvordan ting er i Norge. Det å jobbe i utlandet er ikke det samme som å dra på ferie, sier Gry Kristin Vist ved Internasjonalt servicekontor i Oppland fylkeskommune.

Forberedes mentalt 

Erika Wollner og Linn Silje O. Thun i AFS Norge Internasjonal Utveksling holder kurset. De er klare på hva som er viktigst.

- Vi prøver å hjelpe dem til å reflektere litt over forventninger, måten å kommunisere på og hvordan de forholder seg til folk på arbeidsplassen de kommer til. Det handler om bevisstgjøring.

Under kurset får elevene ulike oppgaver og spørsmål knyttet til arbeidskultur og kommunikasjon.

- Vi tar blant annet en runde der vi snakker litt om hvordan det er der de er lærlinger nå. Det viser seg at lærlinger i for eksempel barne- og ungdomsarbeiderfaget kan ha veldig ulik erfaring alt etter hvilke skole de jobber ved. Det samme vil gjelde i utlandet, men her kommer språkproblematikken og kulturforskjeller i tillegg, sier Thun videre.  

Det hele skal bidra til bevisstgjøring rundt seg selv og egen arbeidskultur.

Ulik barneoppdragelse

Noe av det som skiller norsk kultur fra en del kulturer lenger sør i Europa, er måten man håndterer barn i barnehagene.

- I noen land er det tillatt med fysisk avstraffelse av barn. Det er ulovlig i Norge. Hvordan skal man møte slike forskjeller dit man kommer? Det er noe av det vi snakker om.

- Det er viktig å kunne gi beskjed til lederen når det er noe man er ukomfortabel med og ha en bevisst holdning til hvilke grenser man selv har. Det er lov å si at man ønsker å løse en situasjon med en annen tilnærming enn fysisk avstraffelse, samtidig er det viktig å ikke bare trekke seg unna. Det kan skape usikkerhet for barnet, sier Wollner.

Nyttig for norsk arbeidsliv

Vist er godt fornøyd med å ha fått på plass et kurstilbud for lærlingene. Hun påpeker at utenlandsoppholdet har en viktig betydning utover selve opplevelsen.

- Den erfaringen lærlingene får ved å jobbe i utlandet er nyttig å ha med seg tilbake til norsk arbeidsliv. Mange arbeidsplasser har mange ansatte med utenlandsk bakgrunn. Gjennom selv å ha jobbet i utlandet blir det lettere å skape forståelse og aksept for at folk er forskjellige, avslutter hun.

Publisert av Leila Øvreseth. Sist oppdatert 23.11.2018
Fant du det du lette etter?
Login for redigering