Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Forberedelsesmøte

Lærlinger og instruktører var torsdag 15.juni samlet til et forberedende møte angående et utenlandsopphold på 14 uker.

Torsdag 15.juni 2017 arrangerte Internasjonalt servicekontor nok en gang et forberedende møte på Hedmark fylkeshus for lærlinger som skal reise ut i Europa. Det ble formidlet viktig informasjon til lærlingene, og derfor var møtet obligatorisk. 15 veiledere/faglig ledere deltok også på forberedelsesmøtet. 

Utveksle kontaktinformasjon 

Høsten 2017 reiser 31 lærlinger med ulike fag ut til syv forskjellige destinasjoner i Europa. På forberedelsesmøte ble lærlingene kjent med gruppen de skal reise med, og de utvekslet kontaktinformasjon. 

Bedre kjent med gruppen og destinasjonen 

Lærlingene fikk utdelt et oppgaveark med spørsmål som skulle gjøre at de skulle bli litt bedre kjent med destinasjonen de skal reise til i september. Her var det spørsmål som gjorde at de måtte Google landet og byen de skal reise til. Spørsmålene handlet blant annet om lokal transport i byen de skal bo i, valuta, kulturforskjeller, hvilke severdigheter byen har o.l. De skulle også lage en liten ordliste med ord og setninger de kommer til å få bruk for under oppholdet.

Oppgaven gjorde at lærlingene ble mer forberedt på hvor de kommer. Lærlingene måtte samarbeide og da ble de bedre kjent. 

Tidligere europafarer 

Lærlingen på Internasjonal servicekontor reiste til Barcelona våren 2017. På forberedelsesmøtet fortalte hun om sitt utenlandsopphold og hennes opplevelser. Kristine fortalte om hvordan det var å jobbe i en bedrift som jobbet med innkommende reiseliv, hva hun og gruppen gjorde på fritiden, utflukter, hvordan de bodde og generelt om hvordan det var å bo i Barcelona i 14 uker. 

Datoer for destinasjonsmøter

Noen uker før utreise må lærlingene møte til destinasjonsmøte. Dette møtet er også obligatorisk for lærlingene. Her får de møte gruppen sin igjen, underskrive kontrakter, få flybilletter, forsikringspapirer og andre viktige dokumenter. På slutten av forberedelsesmøte 15.juni fikk lærlingene utdelt datoer for når de skal komme på destinasjonsmøte i august. 

Fag som er representert 

Lærlingene fra Hedmark og Oppland reiser til Bournemouth, Barcelona, Freiburg, Næstved, Graz, Alghero og Cork i starten av september 2017.

Denne høsten reiser det ut lærlinger innen 17 ulike fag: helsearbeider, barne- og ungdomsarbeider, resepsjon, kontor- og administrasjon, frisør, reiseliv, sikkerhet, energimontør, elektriker, dataelektroniker, kokk, institusjonskokk, industrimekaniker, lette kjøretøy, treskjærer, møbelsnekker og skredder.  

Sist oppdatert 26.06.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering