Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Et eventyr har begynt

 Høsten 2017 reiste 30 lærlinger fra Hedmark og Oppland ut for å jobbe i en annen europeisk by. 

 

Lærlinger innen forskjellige fag har nå begynt en ny og spennende periode av livet sitt. I slutten av august/begynnelsen av september reiste 30 spente mennesker ut for å bo og jobbe i et annet europeisk land i 14 uker.  

Destinasjonene

Internasjonalt servicekontor har nå sendt ut lærlinger til åtte forskjellige destinasjoner. Det er fem lærlinger som befinner seg i Bournemouth, fire i Næstved, tre i Cork, fire i Barcelona, fire i Graz, seks i Freiburg, tre i Alghero og en treskjærer i London.

London er ikke en av destinasjonen Internasjonalt servicekontor vanligvis bruker, men lærlingen fant selv en bedrift som var villige til å ta imot en treskjærer fra Norge.

Fagene

Denne høsten er det helsefagarbeiderfaget, resepsjonsfaget, kontor- og administrasjonsfaget, frisørfaget, reiselivsfaget, energimontørfaget, møbelsnekkerfaget, IKT-servicefag, kokkefaget, institusjonskokkfaget, industrimekanikerfaget, bilfaget (lette kjøretøy) og treskjærerfaget som er representert.

Besøk

Som vanlig reiser vi i Internasjonalt servicekontor på oppfølgingsbesøk. Da besøker vi lærlingene på arbeidsplassene, boligen og inviterer de til en felles middag hvor de kan fortelle litt om hvordan de har det.

Veiledere/faglige ledere kan også reise på oppfølgingsbesøk i regi av vårt kontor. De vil da få mulighet til å se hvordan lærlingen jobber og se forskjellene fra Norge.

Internasjonalt servicekontor dekker flyreise, 2 netters overnatting med frokost, transport på destinasjonen og en felles middag for én veileder/faglig leder fra en bedrift. De som ønsker å reise på oppfølgingsbesøk må sende inn en søknad fra vårt søknadskjema.

Spente lærlinger i Barcelona - Klikk for stort bildeSpente lærlinger i Barcelona Internasjonalt servicekontor

Sist oppdatert 11.09.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering