Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Ein, zwei, drei...

Haavard og fem andre lærlinger fra Hedmark og Oppland har valgt å tilbringe 14 uker av læretiden i Freiburg.

Lærling Freiburg - Klikk for stort bilde

På jobb i Freiburg

Hans Martin jobber på hotell i Freiburg. - Klikk for stort bildeHans Martin jobber på hotell i Freiburg. Internasjonalt servicekontor Adrian, Hans Martin, Haavard, Martin, Jørgen og Stian er lærlinger og jobber i Freiburg som en del av læretiden.  De dro i januar og kommer tilbake til Norge i april. Da kan de se tilbake på 14 uker i Freiburg.

Tysk på jobben

Arbeidsspråk på jobben er tysk. Det kan være utfordrende, men det det er også mulig å bruke engelsk som hjelpespråk. 

- Jeg har sjekket inn og ut gjester på tysk, uttaler Hans Martin fornøyd. Martin i verkstedhallen hos arbeidsgiveren. - Klikk for stort bildeMartin i verkstedhallen hos arbeidsgiveren.Han jobber på hotell Kreutzblüme i Freiburg. Her jobber han i resepsjonen, serverer, ivaretar hotellrom og annet forefallende arbeid. 

- Hotellet er lite så jeg får mulighet til å prøve ulike arbeidsområder. Det synes jeg er fint, sier Hans Martin.

Ferdig hus før hjemreise

Jørgen er lærling i tømrerfaget og er med på å bygge hus som skal stå ferdig før han drar.Jørgen er tømrerlærling Freiburg og bygger hus. - Klikk for stort bildeJørgen er tømrerlærling Freiburg og bygger hus.

Stian er lærling i smedfaget og jobber hos en kunstsmed, mens Martin er bilmekaniker og skifter bremser på tysk.

Juvel på CV

Et opphold i utlandet i løpet av læretiden gir nyttig erfaring for videre arbeidsliv. Her får lærlingen mulighet til å jobbe og skaffe seg en annen erfaring enn den de får i Norge. Mange arbeidsgivere er veldig positive til utenlandserfaring.Stian jobber som smed i Freiburg. - Klikk for stort bildeStian jobber som smed i Freiburg.
 

Sist oppdatert 15.03.2019
Fant du det du lette etter?
Login for redigering