Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Språkundervisning

Språk er en viktig del av utenlandsoppholdet. Derfor er det viktig å jobbe med språket både før du reiser og under hele oppholdet.

I Italia, Spania, Frankrike, Østerrike og Tyskland deltar lærlingene på tre-ukers språkkurs i begynnelsen av oppholdet.  I England og Irland er det to uker, i Danmark gis det ikke språkkurs.

Undervisning på språkskole

Språkundervisningen foregår på en språkskole. Du vil gjennomføre en språktest, slik at skolen får vite hvilket nivå du er på. Du blir plassert i en klasse med elever på samme nivå som deg. Som oftest er det også elever fra andre land i klassen.

I de fleste tilfeller vil undervisningen foregå fra mandag til fredag i 3-4 timer hver dag.

Destinasjon Språkskole
Språkskoler vi samarbeider med
Freiburg, Tyskland

Sprachschule zum Ehrstein

IOR-Sprachschule

Bournemouth, England The Bournemouth School of English
Alghero, Sardinia Centro Mediterraneo Pintadera
Graz, Østerrike

TUN Training

Cork, Irland

Cork English College.

Barcelona, Spania Kingsbrook idiomas

Språktips

Lær deg mest mulig før du reiser

Lær deg så mye språk du klarer før du reiser. Du kommer garantert til å få igjen for det! Ved å ha en basis før du reiser, er det lettere å forbedre seg under oppholdet. I tillegg vil dette antageligvis gjøre det enklere for deg å bli kjent med folk på stedet du skal til.

Prøve og feile

I mange deler av Europa er ikke engelsk en så stor del av dagliglivet som i Norge, og av den grunn er heller ikke kunnskapen så stor. Mange blir mer åpne og interesserte dersom du prøver deg på deres morsmål. Du trenger ikke å snakke perfekt for å komme i gang. Ikke vær redd for å prøve. For å utvikle deg må du tørre å feile først.

Bruk nettet, CD og høretrening

Det finnes hundrevis av språksider på internett og etter litt leting finner du noe som passer deg.

Et annet tips er høretrening. På nettet finnes mange forskjellige podcasts. Dette er gratis, og du kan laste dem ned. Det er en fin måte å bli kjent med språket på og å lære uttale.
Bruk fantasien. Det er mange muligheter. Bruk forberedelsestiden godt.

Sist oppdatert 03.04.2019
Fant du det du lette etter?
Login for redigering