Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Fritid

Hvordan bruke fritiden?

Språkskole først

De to-tre første ukene skal du gå på språkskole. Det betyr at du er sammen med andre og er opptatt med å lære språk i tillegg til å utforske og bli kjent med stedet du har dratt til.

Når du begynner å jobbe, vil du ikke naturlig treffe de andre i gruppa eller de du ble kjent med de første ukene. Hva skal du gjøre på kveldene og i helgene da? Det blir "hverdag", og det er viktig å ha noe å gjøre på fritida.

Finn andre med samme interesser

Folk kommer ikke til å banke på døra di. Du må finne dem! Du må finne steder der du har muligheten til å møte venner og folk med de samme interessene som deg.

Hvordan finner du disse stedene og aktivitetene?

  • Kanskje vet kontaktpersonen din om folk som du kan "henge med"? Av og til arrangeres sosiale sammenkomster for utlendinger. Ikke si nei til slike invitasjoner! Kanskje møter du noen som er i samme situasjon som deg.
  • Kollegaene dine. Forsøk å være imøtekommende og vennlig. Still dem spørsmål om området. Bra steder å gå ut? Kino? Severdigheter? Aktiviteter?
  • Er du sportsinteressert? Dra på et treningsstudio eller besøk et idrettslag! Kanskje det er mulig å ta kontakt med idrettslag før du drar?
  • Er du musikkinteressert eller spiller et instrument selv? Det er store sjanser for at det er folk der som er like interessert i dette som deg. Dra på konserter eller finn en musikkforretning.
  • Litteratur? Museer? Finn biblioteket.
  • Besøk turistkontoret. Her finner du gratis kart, aktivitetskalendre og mye annet nyttig stoff.
  • Har du en spesiell interesse? Sjekk før du reiser om det finnes en klubb, forening, gruppe eller liknende som du kan ta kontakt med.
Sist oppdatert 03.04.2019
Fant du det du lette etter?
Login for redigering